BuitenTheater goes Inside – herfst 2020

Helaas heb ik wegens de strengere coronaregels de laatste workshop moeten annuleren. Hopelijk ziet de wereld er weer iets anders uit in de voorjaarsvakantie! Want dan gaat BuitenTheater weer door! Wil je de aankondiging daarvan niet missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Tijd voor weer wat creativiteit! Deze herfstvakantie geef ik weer een drietal uitdagende theaterworkshops. Doe je mee?

Met al die corona-misère is het echt tijd om weer de creatieve vrijheid te pakken! We gaan experimenteren met een keur aan theateronderwerpen. Elke workshop is weer wat nieuws.

De workshops zijn vanaf 18 jaar, en of je nou veel of weinig ervaring hebt, je jong of oud voelt, alleen komt of samen; je bent van harte welkom! Je kan een enkele workshop doen, of je kiest ze allemaal, de keuze is aan jou.

En omdat in de herfst het weer niet altijd meewerkt, gaan we naar binnen!

Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en ons eigen gezonde verstand. Ook met de nieuwste maatregelen zijn de workshops van BuitenTheater goes Inside nog mogelijk! Rechts kan je via de knop het protocol alvast inzien.

Lees hieronder de verschillende workshops. Staan er meerdere leuke tussen? Als je je in één keer opgeeft voor alle drie de herfstworkshops, dan krijg je 10% korting! (De korting geldt per persoon, niet als groep.)

Enthousiast? Meld je dan vooral aan via de knop!

Scroll naar beneden voor de details per workshop en onderaan de veelgestelde vragen.

Volg BuitenTheater facebook om up to date te blijven en meldingen te ontvangen als de nieuwe workshop er aan komt. Je kan je ook inschrijven op de nieuwsbrief!

Agenda

zo 11 oktober 2020 – Stand-up Comedy (middag)

wo 14 oktober 2020 – Verschrikkelijke Dates (avond)

vr 16 oktober 2020 – De Live Videoclip (avond) GEANNULEERD

 

Reviews deelnemers

– Heerlijk ontspannen
– Eindelijk weer creativiteit na al die maanden stil thuis zitten
– Zo inspirerend!
– Fijn om even ergens volledig in te duiken en de boel de boel te laten
– Ik voel weer vrijheid
– Tof!
– Het is echt heel leuk, en zelfs ik, onervaren met theater, vind het leuk!
– Relaxed iets uitpluizen

Workshops herfst 2020

zo 11 oktober 2020 – Stand-up Comedy (middag)

De één heeft de lachers sowieso al aan haar kont hangen, voor de ander is het z’n grootste nachtmerrie. Maar hoe doen stand-up comedians dat dan elke avond?  In deze workshop onderzoeken we hoe je je eigen belevenissen op een grappige manier kan vertellen. Schrijven, uitproberen en presenteren!

Tijd: 13:00-16:30 (met pauze)
Locatie: Huis de B – Adriaan van Ostadestraat 38, Groningen
Kosten: € 21,-, vooraf digitaal voldoen aub.

wo 14 oktober 2020 – Verschrikkelijke Dates (avond)

Je hoopt altijd dat je het tafeltje ernaast ervan kan genieten, in plaats van dat je midden in die verschrikkelijke date zit. Wij gaan scenes maken van afschuwelijke ontmoetingen, waarbij de tafel ernaast ervan gaat smullen! Onderzoek naar hoe we het ongemak steeds verder op kunnen bouwen.

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Huis de B – Adriaan van Ostadestraat 38, Groningen
Kosten: € 15,-, vooraf digitaal voldoen aub.

vr 16 oktober 2020 – De Live Videoclip  (avond)

GEANNULEERD wegens de strengere corona-richtlijnen.

Ik loop wel eens over straat, met dan muziek keihard op, en dan net dat ene lekkere nummer. En binnen no-time zit ik in gedachten in mijn eigen videoclip! Wij gaan samen live videoclips maken. Spel passend bij de muziek. Neem boxjes en dat ene lekkere nummer mee!

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: Huis de B – Adriaan van Ostadestraat 38, Groningen
Kosten: € 15,-, vooraf digitaal voldoen aub.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is BuitenTheater?
BuitenTheater is voor iedereen boven de 18 jaar. In je eentje, of met bekenden, je leert de anderen wel kennen. Zonder ervaring, met weinig ervaring, of met veel: je bent welkom! Doordat we specifieke onderwerpen gaan onderzoeken, en vaak in groepjes werken, kan je voor jezelf de lat op passende hoogte neerleggen.

Hanteer je ook een protocol ivm corona?
Ja, hier kan je hem inzien. En deze krijg je ook na je aanmelding toegestuurd.

Workshop

Moet ik ervaring hebben?
Nee, dat hoeft zeker niet. BuitenTheater is een ideale manier om kennis te maken met theater. Maar ook met ervaring kan je je ei kwijt in de workshops.

Hoeveel deelnemers zijn er?
Dit kan wisselen per keer, afhankelijk van de aanmeldingen. Soms een kleinere groep, soms een grotere. Tijdens de workshop werk je voornamelijk in kleine groepjes. Ik hanteer per workshop een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 15.

Wat heb ik nodig voor de workshop?
Bij sommige workshops heb je een mobiele telefoon nodig, attributen en of andere dingen. Dit staat dan in de bevestigingsmail aangegeven.
Heb je iets niet? Geef dat dan aan. Vaak werken we in groepjes, waardoor bv 1 telefoon per groepje voldoende is.

Hoe zit dat met de afstand?
Voor amateurtoneelspelers gelden de volgende maatregelen
in principe houden we 1,5 meter afstand aan (oa: vooraf/achteraf, als publiek zijnde en tijdens speloefeningen waarbij de hele groep tegelijk aan meedoet).  Zodoende kunnen we aan ieder ruimte bieden. Om verwarring te voorkomen is het ook fijn als mensen uit hetzelfde huishouden in deze situaties ook afstand houden.
– tijdens scenes, het voorbereiden daarvan of speloefeningen in kleinere groepjes kan je er samen voor kiezen de afstand los te laten. Uiteraard worden elkaars wensen gerespecteerd.
– we raken elkaar zo weinig mogelijk aan, ook als je ervoor kiest de 1,5 meter niet aan te houden in je kleinere groepje.
– we gaan niet zingen of schreeuwen.
Zie ook het protocol.

 

Locatie

Hoe zit het met de afstand?
We gebruiken de grote zaal van Huis de B van 140 m2. Dat biedt ruim voldoende afstand voor maximaal 15 deelnemers en de workshopgever. Daarnaast kunnen we ook van andere ruimtes gebruik maken. Hou ook rekening met de 1,5 meter in de gangen en de kantine.
Verder staat er bij de ingang van Huis de B desinfecterende handgel. Gebruik deze voor en na de workshop.

Hoe zit het met ventilatie?
Voor voldoende ventilatie zullen we in de zaal ramen en deuren open zetten. Het is dus kouder dan je gewend bent. Zorg voor warme kleding, en laagjes zodat je het niet te koud krijgt.

Is er een toilet?
Ja, daar kunnen we gebruik van maken. Maar uiteraard is het handig vooraf thuis te gaan.

Is er parkeergelegenheid?
Ja, we kunnen gebruik maken van de parkeerplaats van Huis de B. Daar passen ongeveer zeven auto’s. Je kan ook in de wijk Kostverloren parkeren. Tijdens de workshoptijden is dat gratis.
Het fietsenrek staat voor de ingang.

Waar is Huis de B?
Adriaan van Ostadestraat 38
9718 RZ Groningen
www.huis-de-b.nl

Aanmelding en betaling

Ik heb mij aangemeld, en nu?
Binnen een paar minuten krijg je automatisch je aanmeldformulier in je mailbox. En binnen twee dagen krijg je van mij de bevestigingsmail met daarin het betalingsverzoek, meer informatie over de workshop en het protocol. Na ontvangst van mijn bevestigingsmail vraag ik je binnen twee dagen te betalen. Pas als je betaald hebt, ben je echt aangemeld. Dit is om te voorkomen dat er uiteindelijk te weinig deelnemers blijken te zijn.

Kan ik ook contant betalen?
Nee, dat kan helaas niet. Vanwege corona is de betaling contactloos. Ook weet ik dan zeker of er voldoende aanmeldingen zijn. Mocht het echt niet digitaal lukken, laat het dan even weten, dan kijken we hoe we het op kunnen lossen.

Als ik meerdere workshops doe, krijg ik dan korting?
Als je je bij je aanmelding in één keer opgeeft voor alle drie de herfstvakantie workshops, dan krijg je 10% korting. De korting geldt per persoon, niet als groep.

Ik heb mij aangemeld, maar ik heb nog niks gehoord?
Het kan zijn dat er iets mis is gegaan. Neem dan contact met mij op via info@frankodijk.nl.

Kan ik ook een factuur krijgen?
Ja hoor, geef dat even aan bij je aanmelding.

Ik wil mij afmelden.
Tot 3 dagen voor de workshop kan je je kosteloos afmelden en krijg je het geld teruggestort. Meld je je 2 dagen of minder voor de workshop af, dan kan ik helaas geen restitutie geven. Wel kunnen we kijken of je bij een andere workshop kan aansluiten, mits daar voldoende deelnemers zijn.

Hé? Je workshops zijn duurder dan afgelopen zomer?
Klopt, er komen nu immers extra kosten bij voor het huren van de zaal. En het regelwerk kost natuurlijk ook tijd.