BuitenTheater

BuitenTheater zijn creatieve workshops vanaf 18 jaar, en of je nou veel of weinig ervaring hebt, je jong of oud voelt, alleen komt of samen; je bent van harte welkom! Je kan een enkele workshop doen, of je kiest ze allemaal, de keuze is aan jou.

We experimenteren met een keur aan theateronderwerpen. Elke workshop is weer wat nieuws.

Zomer 2020 ben ik begonnen met deze workshops, en het was een mooi succes! Het was fijn om de creatieve vrijheid weer te kunnen pakken. En we pakken het weer op in de herfst, het voorjaar en de nieuwe zomer! Oja, en voor de herfst en het voorjaar gaat BuitenTheater Indoors!

Enthousiast? Nieuwsgierig? Meld je dan aan via de knop voor de nieuwsbrief! Dan ben je als eerste op de hoogte wanneer en waar de workshops precies gaan plaatsvinden. Ook kan je mijn Facebookpagina volgen!

Hieronder staan ter inspiratie de workshops van zomer 2020, dan krijg je er alvast een gevoel bij. Wat we bij de nieuwe workshops gaan doen, wordt later bekend gemaakt. Schrijf je in op de nieuwsbrief om gelijk op de hoogte te zijn!

Helemaal onderaan staan wat algemene veelgestelde vragen.

Uitspraken van de deelnemers BuitenTheater Zomer 2020:

– Heerlijk ontspannen
– Eindelijk weer creativiteit na al die maanden stil thuis zitten
– Zo inspirerend!
– Heerlijk in de buitenlucht
– Fijn om even ergens volledig in te duiken en de boel de boel te laten
– Ik voel weer vrijheid
– Tof!
– Het is echt heel leuk, en zelfs ik, onervaren met theater, vind het leuk!
– Relaxed iets uitpluizen
– Het weer is eigenlijk prima te doen!

Workshops zomer 2020

wo 1 juli 2020 – Achterstevoren! (avond)

Achteruit is de wereld veel interessanter. We gaan scenes maken, goed voorbereiden, uitvoeren en opnemen op je telefoon, waarbij we ze achteruit zetten en tot een verrassend resultaat komen. De uitdaging zit hem in de details! Neem attributen/kleding etc mee waar we mee kunnen experimenteren. En je telefoon waarmee je op kan nemen.

Video Achterstevoren!

zo 5 juli 2020 – Verloren zinnen (middag)

Je kent het wel: je loopt langs een stel mensen, en vangt een zin op zonder context: “Dan gaan we even je vriendin bellen, en kunnen we allemaal weer door met leven!”. Welk verhaal zit hier achter?
Vandaag gaan we scenes maken enkel met verloren zinnen!

Video Verloren zinnen

wo 8 juli 2020 – Ik **** je op afstand (avond)

Verleiden met 1,5 meter afstand? Hoe doe je dat? Normaliter hebben we de neiging op toneel om dan of netjes op sociale afstand te gaan staan, of dichterbij te kruipen. Maar nu we niet dichterbij mogen komen, gaan we juist (veel) verder weg staan! Experimenteren met afstand en houdingen, en uiteindelijk een verleidelijke scene uitwerken.

 

Video Ik **** je op afstand

zo 12 juli 2020 – Romeo en Julia op Temptation Island (middag)

Wat als Romeo en Julia nu hadden geleefd? Of clowns waren? Holbewoners of stripfiguren? We gaan drie scenes uit Romeo en Julia in totaal nieuwe omgevingen zetten. Tekst leren, experimenteren en spelen!

Video Romeo en Julia op Temptation Island

wo 15 juli 2020 – Ben ik op tijd? (avond)

Of vind je de hond in de pot? We gaan scenes maken waar mensen laat binnenkomen, zo laat als maar kan. Wat is het juiste moment, en hoe time je dat? Spelen op het scherpst van de secondewijzer.

Video Ben ik op tijd?

zo 19 juli 2020 – Solo (middag)

Een scene voor 1 persoon. Hoe zet je dat nou sterk neer? Materiaal maken, uitproberen, elkaar helpen en uitvoeren op verschillende zelfgekozen locaties nabij de Kinderboerderij Stadspark. Het laatste half uur geven we een presentatie voor degenen die jij uitnodigt!

Video Solo

wo 22 juli 2020 – Hoorspel (avond)

De rechercheur loopt over het grindpad. chh-chch-chh. Hij belt aan. dingdong! “Mevrouw Smit… komt u maar mee naar het bureau…” Geluidenonderzoek, en uiteindelijk een spannend hoorspel live opnemen! Telefoon met opnamefunctie mee!

Video Hoorspel

zo 26 juli 2020 – Animal Farm (middag)

De dieren in Animal Farm worden langzamerhand steeds meer mens. Maar blijven toch ook dieren, maar toch ook weer mens. We gaan op onderzoek uit hoe je de trekken van een dier kan toevoegen om je menselijk karakter te veranderen en ondersteunen. We werken toe naar scenes geïnspireerd op Animal Farm van George Orwell.

Video Animal Farm

Algemene veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is BuitenTheater?
BuitenTheater is voor iedereen boven de 18 jaar. In je eentje, of met bekenden, je leert de anderen wel kennen. Zonder ervaring, met weinig ervaring, of met veel: je bent welkom! Doordat we specifieke onderwerpen gaan onderzoeken, en vaak in groepjes werken, kan je voor jezelf de lat op passende hoogte neerleggen.

Hanteer je ook een protocol ivm corona?
Ja, hier kan je hem inzien. Uiteraard moeten we de ontwikkelingen in de gaten houden om te zien wat de regels op het moment van de nieuwe workshops zijn.

Workshop

Moet ik ervaring hebben?
Nee, dat hoeft zeker niet. BuitenTheater is een ideale manier om kennis te maken met theater. Maar ook met ervaring kan je je ei kwijt in de workshops.

Hoeveel deelnemers zijn er?
Dit kan wisselen per keer, afhankelijk van de aanmeldingen. Soms een kleinere groep, soms een grotere. Tijdens de workshop werk je voornamelijk in kleine groepjes. Ik hanteer per workshop een minimum van 8 deelnemers. 

Wat heb ik nodig voor de workshop?
Bij sommige workshops heb je een mobiele telefoon nodig, attributen en of andere dingen. Dit staat dan in de bevestigingsmail aangegeven.
Heb je iets niet? Geef dat dan aan. Vaak werken we in groepjes, waardoor bv 1 telefoon per groepje voldoende is.

 

 

De foto en de video’s op deze pagina zijn gemaakt door Frank Odijk.