BuitenTheater

Helaas, de workshops BuitenTheater zijn voor deze zomer alweer voorbij. Wil je volgend jaar meedoen? Schrijf je dan snel in op de nieuwsbrief!

Tijd voor weer wat creativiteit! Juli 2021 wordt weer een maand vol workshops BuitenTheater in Stadspark Groningen! Doe je mee?

We gaan experimenteren met een keur aan theateronderwerpen. Elke workshop is weer wat nieuws om te onderzoeken en uit te proberen.

De workshops zijn vanaf 18 jaar, en of je nou veel of weinig ervaring hebt, je je jong of oud voelt, alleen komt of samen; je bent van harte welkom! Je kan een enkele workshop doen, of je kiest ze allemaal, de keuze is aan jou.

Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen en ons eigen gezonde verstand. Rechts kan je via de knop het protocol inzien.

Lees hieronder de verschillende workshops. Staan er meerdere leuke tussen? Als je je in één keer opgeeft voor vier of meer workshops, dan krijg je 10% korting! (De korting geldt per persoon, niet als groep.)

Enthousiast? Meld je dan vooral aan via de knop!

Scroll naar beneden voor de details per workshop en onderaan de veelgestelde vragen.

Volg mijn facebookpagina BuitenTheater om up to date te blijven en meldingen te ontvangen als de nieuwe workshop er aan komt! Of volg mijn instagram BuitenTheaterGroningen.

Al geweest

Wo 7 juli 2021 – Slapstick! (avond)

Zo 11 juli 2021 – Oh wat gênant! (middag)

Wo 14 juli 2021 – De regels van Floor (avond)

Zo 18 juli 2021 – One shot movie (middag)

Wo 21 juli 2021 – Je praat poep (avond)

Wo 28 juli 2021 – The invisible (wo)man (avond)

Reviews

– Heerlijk ontspannen
– Eindelijk weer creativiteit na al die maanden stil thuis zitten
– Zo inspirerend!
– Heerlijk in de buitenlucht
– Fijn om even ergens volledig in te duiken en de boel de boel te laten
– Ik voel weer vrijheid
– Tof!
– Het is echt heel leuk, en zelfs ik, onervaren met theater, vind het leuk!
– Relaxed iets uitpluizen
– Het weer is prima te doen!

Al geweest

wo 7 juli – Slapstick! (avond)

Laurell en Hardy, Charlie Chaplin. Meesters van de stille film. We gaan scènes maken, met slapstick als inspiratie. Hoe creëer je dat grappige effect? Situaties vol vallen en weer opstaan op de 1,5 meter!

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 12,-, vooraf overmaken aub

zo 11 juli – Oh wat gênant! (middag)

Terwijl jij in de tuin zit hebben de rustige buren knallende ruzie. Tijdens je treinrit vertelt een studente uitgebreid over de telefoon over haar nieuwste verovering. Je zit op het terras en voelt gewoon dat een tafeltje verderop de spanning om te snijden is!

Wij gaan op zoek naar gênante momenten, momenten waarvan je eigenlijk niet wil dat andere mensen ze opvangen. Hierop geïnspireerd maken we scènes en dan…. Gaan we onze eigen gêne overwinnen, door deze op te voeren aan onwetend publiek!

Tijd: 13:00-16:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 18,-, vooraf overmaken aub

wo 14 juli – De regels van Floor (avond)

Regel 9: als iemand je een stom cadeau geeft hoef je die iemand niet aardig te vinden.
Regel 4: blote grote mensen zijn ook schattig.
Regel 10: als iemand in het water springt kan je er soms best achteraan springen.
Regel 1: alle deelnemers mogen zelf regels maken voor elkaar.

Geïnspireerd op het kinderboek gaan we elkaar regels opleggen waar de scène van de ander aan moet voldoen! Achteruit, enkel woorden met een ‘d’, 4 keer in je ogen wrijven. Deze beperkende regels zijn de creatieve inspiratie voor jouw scène!

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 12,-, vooraf overmaken aub

zo 18 juli – One shot movie (middag)

Een hele film… in slechts 1 shot! We gaan een droomsequentie maken, waarin we onze hoofdpersoon volgen langs allerlei wonderlijke situaties tussen het groen van Stadspark. Daarvoor hebben we nodig: acteurs, dansers (of synchroon bewegende acteurs), cameramensen en iemand voor de logistiek. Een uitdaging om al onze ideeën naadloos in elkaar over te laten lopen!

Tijd: 13:00-16:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 18,-, vooraf overmaken aub

wo 21 juli – Je praat poep (avond)

Eikel! Je bent een schapeneuker! Stoephoer! Pratende bavianenkont!

Scheldwoorden. Normaliter zijn we netjes en gebruiken we ze zo weinig mogelijk. Maar wij gaan ze juist wel gebruiken! Zowel bestaande scheldwoorden, als nieuw verzonnen. Via improvisaties gaan we dagelijkse situaties onderzoeken als we ze beïnvloeden door scheldwoorden.

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 12,-, vooraf overmaken aub

wo 28 juli – The invisible (wo)man (avond)

Je speelt met z’n tweeën een scène in een restaurant, en zonder na te denken roep je ‘Ober!’. Maar… er zijn geen andere spelers meer! Dus wordt hij onzichtbaar. Een veelgemaakte ‘fout’ gaan we omzetten in een weinig voorkomende uitdaging! Scènes met een onzichtbaar persoon in de hoofdrol!

Tijd: 19:30-21:30
Locatie: verzamelen voor de Kinderboerderij Stadspark, dan zoeken we een vrij plekje

Kosten: € 12,-, vooraf overmaken aub

Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor wie is BuitenTheater?
BuitenTheater is voor iedereen boven de 18 jaar. In je eentje, of met bekenden, je leert de anderen wel kennen. Zonder ervaring, met weinig ervaring, of met veel: je bent welkom! Doordat we specifieke onderwerpen gaan onderzoeken, en vaak in groepjes werken, kan je voor jezelf de lat op passende hoogte neerleggen.

Hanteer je ook een protocol ivm corona?
Ja, hier kan je hem inzien. En deze krijg je ook na je aanmelding toegestuurd.

Workshop

Moet ik ervaring hebben?
Nee, dat hoeft zeker niet. BuitenTheater is een ideale manier om kennis te maken met theater. Maar ook met ervaring kan je je ei kwijt in de workshops.

Hoeveel deelnemers zijn er?
Dit kan wisselen per keer, afhankelijk van de aanmeldingen. Soms een kleinere groep, soms een grotere. Tijdens de workshop werk je voornamelijk in kleine groepjes. Ik hanteer per workshop een minimum van 8 deelnemers.

Wat heb ik nodig voor de workshop?
Bij sommige workshops heb je een mobiele telefoon nodig, attributen en of andere dingen. Dit staat dan in de bevestigingsmail aangegeven.
Heb je iets niet? Geef dat dan aan. Vaak werken we in groepjes, waardoor bv 1 telefoon per groepje voldoende is.

Hoe zit dat met de afstand?
Voor amateurtoneelspelers gelden de volgende maatregelen
in principe houden we 1,5 meter afstand aan (oa: vooraf/achteraf, als publiek zijnde en tijdens speloefeningen waarbij de hele groep tegelijk aan meedoet).  Zodoende kunnen we aan ieder ruimte bieden. Om verwarring te voorkomen is het ook fijn als mensen uit hetzelfde huishouden in deze situaties ook afstand houden.
– tijdens scenes, het voorbereiden daarvan of speloefeningen in kleinere groepjes kan je er samen voor kiezen de afstand los te laten. Uiteraard worden elkaars wensen gerespecteerd.
– we raken elkaar zo weinig mogelijk aan, ook als je ervoor kiest de 1,5 meter niet aan te houden in je kleinere groepje.
– zing of schreeuw niet richting je medespelers.
Zie ook het protocol.

 

Praktisch

Hoe zit het met het weer?
Kleed je gepast voor het weer. Theater is namelijk ook prima te doen als het weer wat minder is. Een goeie tip bij regenachtig weer is laarzen! Droge voeten helpen.
In principe gaat de workshop altijd door, tenzij het stormt. Als de workshop niet doorgaat dan word je uiterlijk een uur van te voren op de hoogte gesteld.

Hoe zit het met de wc?
Op zondag is in principe het openbare toilet bij de kiosk Stadspark (bij de Kinderboerderij) open. Op woensdagavond is het openbare toilet gesloten. Maar uiteraard is het handig vooraf thuis te gaan.

Hoe zit het met eten en drinken?
Daar zorg je zelf voor. Zorg voor voldoende water, zeker op warme dagen!
Op zondag is in principe de kiosk Stadspark (bij de Kinderboerderij) open. Op woensdagavond is de kiosk gesloten.

Is er zitplek?
Ja, de grond. Maar als je liever op een stoel zit, neem die dan mee!

Wat te doen bij te weinig deelnemers of ziekte?
Bij te weinig deelnemers gaat de workshop niet door.
– Bij ziekte van de theatermaker gaat de workshop niet door
Als de workshop om één van bovenstaande niet doorgaat, dan hoor je het uiterlijk een uur van te voren te horen via een sms/whatsapp of als dat niet mogelijk is de mail. Hou dit dus in de gaten! En dan wordt je geld zsm teruggestort.

Ben je zelf ziek geworden? Laat het dan zsm weten via sms/whatsapp, of als dat niet mogelijk is de mail. Helaas kan ik je geen restitutie geven. Wel kunnen we kijken of je dan bij een andere workshop in deze periode kan aansluiten, mits daar al voldoende deelnemers zijn.

Wil je je om een andere reden afmelden? Zie hiernaast onder ‘ik wil mij afmelden’. 

Waar is de Kinderboerderij Stadspark?
Tegenover de ingang van de Drafbaan aan de Concourslaan is een parkeerplaats. En dan loop je noordelijk naar de Kinderboerderij. Let op: met de auto moet je omrijden zodat je voor Ni Hao langskomt.

Met de fiets kan je bij de Kinderboerderij parkeren.

Zie ook het kaartje.

Aanmelding en betaling

Ik heb mij aangemeld, en nu?
Binnen een paar minuten krijg je automatisch je aanmeldformulier in je mailbox. En binnen twee dagen krijg je van mij de bevestigingsmail met daarin het betalingsverzoek, meer informatie over de workshop en het protocol. Na ontvangst van mijn bevestigingsmail vraag ik je binnen twee dagen te betalen. Pas als je betaald hebt, ben je echt aangemeld. Dit is om te voorkomen dat er uiteindelijk te weinig deelnemers blijken te zijn.

Een paar dagen voordat de workshop plaatsvindt krijg je een mail ter herinnering en eventuele specifieke informatie over de workshop.

Kan ik ook contant betalen?
Nee, dat kan helaas niet. Vanwege corona is de betaling contactloos. Ook weet ik dan zeker of er voldoende aanmeldingen zijn. Mocht het echt niet digitaal lukken, laat het dan even weten, dan kijken we hoe we het op kunnen lossen.

Als ik meerdere workshops doe, krijg ik dan korting?
Als je je bij je aanmelding in één keer opgeeft voor minstens vier workshops, dan krijg je 10 % korting. De korting geldt per persoon, niet als groep.

Ik heb mij aangemeld, maar ik heb nog niks gehoord?
Het kan zijn dat er iets mis is gegaan. Neem dan contact met mij op via info@frankodijk.nl.

Kan ik ook een factuur krijgen?
Ja hoor, geef dat even aan bij je aanmelding.

Ik wil mij afmelden.
Tot 3 dagen voor de workshop kan je je kosteloos afmelden en krijg je het geld teruggestort. Meld je je 2 dagen of minder voor de workshop af, dan kan ik helaas geen restitutie geven. Wel kunnen we kijken of je bij een andere workshop kan aansluiten, mits daar voldoende deelnemers zijn.